Eίμαστε οι μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και όπως η σαΐτα τρυπώνουμε παντού και μαθαίνουμε πολλά.....

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι στρατιώτες και οι γυναίκες της 28ης Οκτωμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 28 οκτωβρίου 1940


Κάθε Έλληνας στρατιώτης αποχαιρετά την οικογένειά του.Το σπίτι του και ότι πιο σημαντικό έχει για να πάει στον πόλεμο. Καμαρώνουν την γενναιότητα και την αγάπη τους για την Ελλάδα. Καθημερινά προετοιμάζονται, γιατί όπου νάνε η ώρα έρχεται. Έρχεται η μέρα του πολέμου. Η μέρα που οι γενναίοι μας Έλληνες θα πάνε στον πόλεμο. Κάθε λεπτό που περνάει, κάθε στιγμή συμβολίζει την Ελληνική σημαία στα μάτια των γενναίων μας μαχητών. Οι μέρες πέρασαν και οι Έλληνες οπλίστηκαν και τρέχουν προς την Κορυτσά. Ο πόλεμος για τους Έλληνες σημαίνει μόνο μια λέξη. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρωτισσες


Οι υπειρώτησες έδωσαν πόλεμο και μεγάλη φροντίδα στους φαντάρους μας. Η κάθε μία από αυτές κουβαλούσε πολεμοφόδια, τρόφιμα και κουβαλούσαν τους χτυπημένους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες  συνθήκες, μέσα από χαράδρες, γκρεμούς και σκαρφαλώνοντας 2.000 και 2.500 μέτρων.

Οι υπηρεσίες που προσέφεραν πολύτιμες και πρέπει όλοι μας να νιώθουμε υπερηφάνεια για την παρουσία και για τον αγώνα τους. 


Και ακόμα και τώρα για την Ελλάδα είναι μέρος του πολέμου και είναι σημαντικές ξανά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρωτισσες
Και ακόμα και τώρα για την Ελλάδα είναι μέρος του πολέμου και είναι σημαντικές ξανά.









ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

1 σχόλιο: