Eίμαστε οι μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και όπως η σαΐτα τρυπώνουμε παντού και μαθαίνουμε πολλά.....

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

28η Οκτωβρίου 1940



To 1940 ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ έγιναν σύμμαχοι. Τότε ο τότε απεσταλμένος του Μουσολίνι πήγε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδα Ιωάννη Μεταξά και τον ρώτησε αν αφήνει τους Ιταλούς να μπούνε και να πάρουνε χωρίς πόλεμο την Ελλάδα. Αυτός απάντησε «όχι». Τότε κηρύχτηκε ο πόλεμος με τους Ιταλούς. Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τα ραδιόφωνα ακούστηκε μία είδηση θλιβερή, ότι κηρύχτηκε ο πόλεμος με τους Ιταλούς. Τότε οι έλληνες στρατιώτες πήγαν στα αλβανικά βουνά και νίκησαν τους Ιταλούς. Ο Μουσολίνι μόλις το είδε αυτό έγραψε στον Χίτλερ  να έρθει να τους βοηθήσει. Ο Χίτλερ έστειλε τανκς και πολύ στρατό.
Οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ο Χίτλερ τους κατέκτησε. Την εποχή εκείνη υπήρχε πείνα και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βρουν φαγητό. Έτσι πέθαιναν. Ο Χίτλερ όμως άρχισε να κατηγορεί και τους Εβραίους. Γι’ αυτό λοιπόν έφτιαξε το Άουσβιτς που ήταν στρατόπεδο φρίκης όπου εκεί βασάνιζαν ανθρώπους. Οι Έλληνες για να ενισχύσουν την αντίσταση στους Γερμανούς μοίραζαν παράνομα προκηρύξεις και έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. Μετά από λίγο καιρό κάποιες αντιφασιστικές οργανώσεις όπως το ΕΑΜ ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Αργότερα ο Χίτλερ πήγε να κατακτήσει  τη Ρωσία αλλά εκεί ηττήθηκε για πρώτη φορά και άρχισε να υποχωρεί. Όταν έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα από τους Αμερικάνους στη Χιροσίμα τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Τότε τον Μουσολίνι τον κρέμασαν και ο Χίτλερ αυτοκτόνησε.
Εμείς την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την επέτειο του «Όχι» και όλα τα σχολεία κάνουνε παρέλαση. 
                                                                                                      Δημήτρης Μεσσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου