Eίμαστε οι μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και όπως η σαΐτα τρυπώνουμε παντού και μαθαίνουμε πολλά.....

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ένας γλάρος ξαναβρίσκει το άλλο του μισό


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γλάρος που τον λέγανε Τζακ. Ο τζακ από μικρό παιδί δεν είχε γνωρίσει ποτέ τους γονείς του. Απ’ ότι ξέρει γεννήθηκε και μεγάλωσε μαζί με έναν πελαργό που τον λέγανε Φίλιπ και ζούσαν πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ που ήταν φτιαγμένη από κλαδιά διάφορων δέντρων, και οι δύο τρέφονταν όχι τόσο καλά το πολύ να έτρωγαν κανένα σκουληκάκι αν ήταν τυχεροί κι αν δεν ήταν έψαχναν να βρουν στα σκουπίδια. Στην πόλη την οποία κατοικούσαν την έλεγαν Τσάρλινστον. Η Τσάρλινστον να φανταστείτε ότι είναι τόση μεγάλη πόλη που δεν υπάρχουν  μέρη με θάλασσα ούτε μία σταγόνα νερό και που αυτό είναι ένα ερώτημα για τον Τζακ που είναι γλάρος και αναρωτιέται καμιά φορά όταν μένει μόνος εκεί πάνω ψηλά.

Μια μέρα όμως δεν άντεξε άλλο σηκώθηκε από τα ξημερώματα ανησυχώντας έτσι τον φίλο και συγκάτοικό του τον Φίλιπ και τον ρωτάει: που πας από τα χαράματα; και του απαντάει ο Τζακ: πάω να βρω τους γονείς μου την οικογένειά μου, και έτσι έφυγε πετώντας. Ο Τζακ στην αρχή είχε προορισμό του να πάει στα παραθαλάσσια μέρη ταξίδευε μέρες ατέλειωτες, ώστε να τον βγάλει κάπου αυτό, αλλά μετά δεν ήξερε που είναι είχε χαθεί στην μέση του πουθενά. Για να ξαποστάσει λίγο κατέβηκε στο έδαφος και βρέθηκε τώρα σε μια άλλη πόλη όπου υπήρχαν γλάροι πολλοί γλάροι και συνάντησε μία γλάρωνα την Ελίζ την ερωτεύτηκε από εκείνη την στιγμή και αφορμή να γνωριστούνε την ρώτησε: σε ποια πόλη βρίσκεται και εκείνη του απάντησε: ότι βρίσκεσαι στη γλαρούπολη. Ο Τζακ ακριβώς εκείνη την στιγμή έπαθε σοκ είπε από μέσα του και μετά το φώναξε: Τα κατάφερα!!!!!
Ο Τζακ τότε εξήγησε στην Ελίζ ότι έψαχνε να βρει τους γονείς του η Ελίζ τότε τον ρώτησε αν ξέρει τα ονόματα τους και ο Τζακ της απάντησε ναι ότι έχει μια μικρή φωτογραφία από μικρός που του την είχαν αφήσει οι γονείς όταν τον εγκατέλειψαν που από κάτω της αναφέρονται τα ονόματά τους Ρολάντος και Αντριάνα. Μόλις τα είδε αυτά η Ελίζ έπαθε πλάκα δεν πίστευε στα μάτια της και του λέει: μην μου πεις ότι είσαι ο γιος του Ρολάντου και της Αντριάνα ;  και τότε ο Τζακ της απαντάει : ναι φυσικά εγώ είμαι, γιατί τους ξέρεις; και Ελίζ του λέει: και βέβαια τους ξέρω, αφού έχουν το ψιλικατζίδικο της γωνίας.           
Τότε χέρι χέρι πήγαν μέχρι την γωνία που δούλευαν οι γονείς του. Μόλις ο Τζακ αντίκρισε για πρώτη φορά τους γονείς του άρχισε να κλαίει και τους αγκάλιασε.


Μετά από δύο χρόνια ο Τζακ και η Ελίζ παντρεύτηκαν και έκαναν τα δικά τους παιδιά δυο γλαράκια, δηλαδή ο Ρολάντος και η Αντριάνα απέκτησαν εγγόνια. Επίσης ο φίλος τους Τζακ ο Φίλιπ έζησε μαζί τους, γιατί ήταν αυτός που τον μεγάλωσε. Έτσι έζησαν όλοι μαζί αγαπημένοι και κανένας δεν άφησε ποτέ τον άλλο.    


Παναγιώτης Κυριαζίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου