Eίμαστε οι μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και όπως η σαΐτα τρυπώνουμε παντού και μαθαίνουμε πολλά.....

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Συνταγη για ντολμαδακια

  •     Υλικα
  • 250 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κούπα βραστό νερό
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι




  •      Εκτελεση


  • Βήμα 1
    1)
    Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.
    Βήμα 2
    2)
    Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).
    Βήμα 3
    3)
    Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά.
    Βήμα 4
    4)
    Βάζουμε λίγη γέμιση.
    Βήμα 5
    5)
    Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.
    Βήμα 6
    6)
    Διπλώνουμε τα πλαϊνά.
    Βήμα 7
    7)
    Τυλίγουμε ελαφρά.
    Βήμα 8
    8)
    Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.
    Βήμα 9
    9)
    Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.

                                                                               Λευτέρης Ντουρμπάκου





  • Ντολμαδάκια γιαλαντζί 3



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου