Eίμαστε οι μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και όπως η σαΐτα τρυπώνουμε παντού και μαθαίνουμε πολλά.....

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μια συνταγη για ρεβανη

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
για το σιροπι
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα από έν

Εκτελεση

  • Αρχικά τακτοποιούμε τα υλικά μας, δηλαδή, σε ένα μπόλ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλέυρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπόλ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.
  • Στη συνέχεια χτύπαμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπόλ στην άκρη.
  • Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
  • Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.
  • Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
  • Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπίαζουμε κατα μήκος με τη σειρά χωρίς να αφήνουμε ασιρόπιαστα σημείαασιρόπιαστα σημεία.


  •                                                                                 Λευτέρης Ντουρμπακου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου